Over ons

Beschrijving van de opvang

Pierewiet is een inclusief (zelfstandig) kinderdagverblijf met een capaciteit van 25 kindjes, waar kinderen met en zonder specifieke zorg samen worden opgevangen.

We hebben als doel elk kind zo goed mogelijk te laten functioneren binnen de groep.

 

Binnenruimte

Vooraan in de opvang hebben we een groot park waar de kruipertjes volop actief kunnen zijn en waar ze voldoende bewegingsvrijheid hebben om alles op hun manier naar hartelust te ontdekken. Alles is aangepast aan de veiligheid van de baby's.

Achteraan de opvang hebben we een grote ruimte waar de peutertjes de volle vrijheid krijgen. Daar leren ze al spelenderwijs zichzelf en de wereld ontdekken.

 

Buitenruimte

Buiten hebben we een ruim afgebakend terrein waar alle kinderen veilig kunnen spelen.

 

Dagelijkse werking

We doen telkens kleine activiteiten aangepast aan de leeftijd.

Elk kindje krijgt zijn eigen bedje.

Een 10-uurtje (soep of koek) en 4-uurtje zijn inbegrepen (fruitpap voor de allerkleinsten en een stuk fruit, pudding, boterhammen ...).

Het middagmaal wordt elke dag vers bereid in Pierewiet.

's Avonds vertellen we u wat uw kindje die dag beleefd heeft.

Wie is wie

Katrien Demey - 30/06/1978

Startte begin 2004 met kinderopvang Pierewiet. Katrien specialiseerde zicht eerst in de richting 'kinderzorg' waarna ze in meerdere opvangvoorzieningen ervaring heeft opgedaan. In 2004 besloot Katrien om haar eigen kinderopvang te starten.

Katrien heeft zelf 3 kinderen.

 

Siska Pype - 06/07/1977

Siska heeft als opvoedster ervaring opgedaan in verschillende crèches. In januari 2009 starte ze bij Pierewiet.

Siska heeft ook 3 kinderen.

 

Silke Vuylsteke - 30/08/1992

Silke heeft als opvoedster ervaring opgedaan bij verschillende crèches. Silke is hoofdmoni bij Kazou, de jeugddienst van de CM, en houdt er van om met kindjes om te gaan. Silke is in het team gekomen sinds januari 2014.

 

Kim Vannieuwenhuyze - 07/03/1995

Kim was al eerder vertrouwd met Pierewiet door verschillende vakantiejobs. Na het afmaken van haar studies, specialisatiejaar kinderzorg, kwam ze als vaste medewerker in het team.

 

Samen zorgen we iedere dag opnieuw heel graag voor uw kindjes. We verzorgen elk kind individueel met de volle aandacht en liefde.